У Львові вкрали авто і одразу в гаражі почали розбирати його на запчастини

06:55 10 січня 2023 р.

Фото до новини

Оперативно викрити та затримати викрадачів правоохоронці змогли за допомогою камер відеоспостереження, встановлених у рамках програми «Безпечна Львівщина».

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

8 січня у поліцію за допомогою звернувся 61-річний львів’янин, який повідомив, що вночі з вулиці Кульпарківської було викрадено його автомобіль «ВАЗ 2101». На місці події працювала слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції Львівського районного управління поліції №2, а також патрульні.

Проведеними заходами, за допомогою камер відеоспостереження, встановлених в рамках програми «Безпечна Львівщина», правоохоронці виявили автомобіль на території одного з гаражних кооперативів у Львові.

Також було встановлено осіб, причетних до скоєння злочину. Ними виявились 21-річний львів’янин та житель Львівського району віком 18 років – вони вже почали розбирати автомобіль на запчастини для подальшого їх продажу.

Зловмисники затримані за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. Старший з них раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

У Львові й Старому Яричеві затримали викрадачів автівок

Обміняв вкрадений мотоцикл на пляшку горілки: від 3 до 5 років обмеження або позбавлення волі

Патрульні схопили у Львові продавців краденого мотоцикла

Кам’янка-Бузька поліція скерувала до суду справу про крадіїв транспортних засобів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів