Трьом посадовцям Львівської митниці загрожує від трьох до шести років

11:50 22 грудня 2019 р.

Фото до новини

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові, повідомили про підозру у зловживанні владою двом головним державним інспекторам митного поста «Західний» та державному інспектору відділу адміністрування митних платежів Львівської митниці ДФС.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовці у змові з підприємцями налагодили злочинну схему розмитнення  вантажних автомобілів марки «MAN» на територію України через митний пост «Західний» із заниженням митної вартості.

Також підозрювані не перевіряли відомостей, що містяться у документах, які підтверджують митну вартість іноземних вантажівок та ігнорували повідомлення автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор».

Важливо: внаслідок дій митників нарахування митних платежів проводилося за значно заниженою ставкою, через що державний бюджет недоотримав понад 2 мільйони гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області.

Кваліфікація: зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам  (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, львівські митники оформили товарів на 117 мільярдів гривень.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів