Судитимуть Котигорошка з СБУ, поплічника агентів ФСБ-утікачів Сівковича і Клюєва

12:40 5 квітня 2023 р.

Фото до новини

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо державної зради колишнього начальника Головного управління Служби безпеки України в АР Крим Олега Кулініча, який у Москві мав псевдонім "Котигорошко".

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише Dailylviv.com

Після ознайомлення обвинуваченого з матеріалами справа буде передана до суду.

Олега Кулініча затримано 16 липня 2022 року під час спецоперації Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України. Йому було оголошено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та створенні злочинної організації (ч. 3 ст. 255 КК України).

Йому обрано запобіжний захід «тримання під вартою». Під арештом він перебуває і до нині.

Успішна реалізація цієї спецоперації та затримання агента рф стали можливими в результаті принципової позиції керівництва держави.

У ході розслідування працівники ДБР виявили нові факти та докази протиправної діяльності полковника СБУ та повідомили йому про підозру у вчиненні й інших кримінальних правопорушень, а саме:

- у самовільному залишенні місця служби, вчиненому військовослужбовцем в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 КК України);

- у заволодінні зброєю та бойовими припасами військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України);

- у незаконному зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та інші.

Встановлено, що Олег Кулініч був залучений представниками федеральної служби безпеки рф до негласної співпраці і отримав оперативний псевдонім «Котигорошко».

За завданням фсб рф ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович (в минулому офіцер КДБ СРСР) та колишній глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв, які з 2014 року переховуються від правосуддя у Москві, створили так званий «політичний офіс» для контролю за діяльністю впливових українських політиків, високопосадовців та правоохоронців, пошуку в їхньому середовищі агентів впливу для контролю за політичними процесами в українському суспільстві.

На заході України затримали ексочільника СБУ Харківської області, якого підозрюють в зраді

Осіб, підозрюваних у державній зраді і співпраці з агресором, триматимуть під вартою: не так, як Медведчука

Українофобку судитимуть за державну зраду і вербування корегувальників

16 осіб на Львівщині підозрюють у державній зраді

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів