Суддя-зрадник України після втечі в РФ ще понад два роки одержував зарплату

13:35 2 червня 2023 р.

Фото до новини

Колишнього суддю з Луганщини Віталія Снегірьова тепер підозрюють у шахрайському заволодінні коштами в особливо великих розмірах.

Про це йдеться у тексті підозри. Про це розповідає Судовий репортер, пише Dailylviv.com.

Снегірьов був суддею Брянківського міського суду Луганської області.

Після окупації Брянківського району у 2016-му Снегірьова тимчасово прикріпили до Рубіжанського міського суду. У 2017-му указом президента його відряджено на шість місяців до Новозаводського райсуду міста Чернігова. Однак Снегірьов указ президента не виконав.

Чим суддя займався наступні три роки - достеменно невідомо. Проте в липні 2020-го він виїхав до Росії. Через відділ з питань міграції відділу МВС Росії по Абинському району він подав документи на отримання російського громадянства. Будучи уродженцем РФ, вже наступного дня він отримав паспорт громадянина Росії.

У разі набуття іншого громадянства Снегірьов одразу втрачав повноваження українського судді. Однак в Україні про це начебто відомо не було, тому що Снегірьов умисно не інформував про свій новий статус.

Як наслідок, Державна судова адміністрація в Луганській області наступні 2 роки і два місяці (до вересня 2022-го) виплачувала Снегірьову зарплату. Всього судді виплачено 1,9 мільйона гривень.

Місце знаходження Снегірьова поки що невідомо, тому підозру оголосили заочно.

За шахрайське заволодіння коштами в особливо великих розмірах йому загрожує від 5 до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Помісячне довічне утримання судді у 12 разів більше за пенсію військовика

Троє суддів КСУ подали у відставку достроково

НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Всеволода Князєва

Від доларового дивану зречуться на пленумі Верховного Суду

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів