Суд відхилив апеляцію адвоката підозрюваного у вбивстві Фаріон

16:22 5 серпня 2024 р.

Фото до новини

В'ячеслава Зінченка не звільнили з-під варти.

Підозрюваний у справі про вбивство Ірини Фаріон залишиться під вартою. Про це повідомляють ЗМІ, пише DailyLviv.com.

Сьогодні Львівський апеляційний суд відхилив апеляцію, яку подав адвокат В'ячеслава Зінченка. Той апелював, щоб його підзахисному обрали цілодобовий домашній арешт. Зінченко не було в залі суду - він долучався до засідання онлайн.

Офіс Генерального прокурора України повідомив про цю подію так: "Львівський апеляційний суд залишив під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, який підозрюється в умисному вбивстві громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України). 

Раніше Галицький районний суд м. Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори.  

Захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу на цю ухвалу слідчого судді та просив її скасувати і обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.  

За наслідками судового засідання суд відмовив у задоволені апеляційної скарги адвоката та залишив у силі обраний раніше запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави".

Нагадаємо, 19 липня орієнтовно о 19:30 невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому і втік. Мовознавицю та політикиню госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови. Керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець розповіла що Ірині Фаріон провели операцію. Медикиня додала, що стан критичний: глибока мозкова кома.

О 23:33 керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова повідомила, що врятувати Ірину Фаріон не вдалося.

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Читайте такожПетиція про надання Ірині Фаріон звання Героя України уже набрала майже половину необхідних голосів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів