У Львові стріляли у Фаріон

20:04 19 липня 2024 р.

Фото до новини

Мовознавиця у важкому стані.

Про це повідомляють соціальні мережі, пише DailyLviv.com.

Стрілець влучив у скроню Ірини Фаріон, її забрала швидка. Ірина Фаріон перебуває з вогнепальним пораненням у критичному стані в лікарні першого ТМО на вул. Топольній (колишня лікарня швидкої допомоги).

Пишуть, що стрільця бачили сусіди, він був у рукавичках, а зброя - без глушника. Замах стався на вулиці Масарика у Львові.

За попередньою інформацією, стрілок - хлопець 20-25 років. Коли Фаріон вийшла з будівлі, то він підбіг і вистрелив їй в голову.  Також відомо, що завтра мовознавця з родиною планувала їхати на відпочинок у Болгарію.

Сьогодні Ірина Фаріон у соціальній мережі анонсувала понеділкову телепрограму про генерал-хорунжого УПА Івана Трейка. Так програма "Ген українців" завершує цикл про дев’ятьох генералів УПА: Роман Шухевич, Василь Кук, Дмитро Грицай, Олекса Гасин, Дмитро Маївський, Микола Арсенич, Іван Климів, Леонід Ступницький. 

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок прокоментував замах на однопартійницю: "Молимося за одужання Ірини Фаріон. Це постріл в українські ідеали, українську ідентичність, мову і правду".

Професорка НУ "Львівська політехніка" Ірина Фаріон недавно через суд поновилася на роботі у навчальному закладі після гучного звільнення через мовний скандал.

Читайте також

Ірина Фаріон сказала про мову майже як Леся Українка, але не в ту годину і не тими словами

Фаріон отримала чималу суму після звільнення з Львівської політехніки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів