Підозрюваний у вбивстві Фаріон підписаний на ультраправі пабліки

17:37 25 липня 2024 р.

Фото до новини

Також він згадував про російське неонацистське угруповання NS/WP (National-Socialism / White Power).

Телебачення Торонто повідомило, пише DailyLviv.com, що ідентифікувало особу, яку прокуратура підозрює у вбивстві Ірини Фаріон.

Ним виявився 18-річний житель Дніпра В’ячеслав Федорович Зінченко. 

З відкритих джерел відомо, що В’ячеслав народився 3 квітня 2006 року. Проходив навчання в Дніпровській гімназії №62. Також грав у футбольній команді МДЮСШ U-19.  В сезоні 2023/2024 у складі команди провів 3 матчі.  

Ми також ідентифікували акаунт підозрюваного В’ячеслава Зінченка в телеграмі. Він підписаний на численні ультраправі пабліки, зокрема і російські. Там В’ячеслав залишав антисемітські та расистські коментарі. 

А в січні цього року згадував про російське неонацистське угрупування NS/WP (National-Socialism / White Power), яке взяло на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон. 

Варто зауважити, що у відео під назвою «Маніфєст украінского автономного революціонного расіста» є близькі по змісту фрази, якщо порівнювати з коментарями, які залишав В’ячеслав.

«Вʼячеслав закінчив курси керування БПЛА, щоб долучитися до українського війська» — журналісти «Схем» вийшли на батька підозрюваного вбивці Фаріон

«Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив…Мотивів для убивства Фаріон не було, він не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот» — каже батько затриманого.

Чоловік повідомив, що про затримання сина йому сказала дружина.

Тим часом журналісти «Украина Сейчас» поспілкувалися з сусідами підозрюваного.  Ті говорять про нього тільки хороше: навчався на журналіста, займався спортом, активний та цілеспрямований, характер мав вміру спокійний, не конфліктував.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів