Суд у Львові арештував активи жінки, які на неї записали Медведчук і Козак

17:50 6 березня 2023 р.

Фото до новини

Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є Ольга Куць.

Про це Bihus.Info довідалося з Держреєстру речових прав на нерухоме майно та текстів судових ухвал, з якими мали нагоду ознайомитися журналісти, пише Dailylviv.com.

Йдеться про компанії “Істбуд” та “Таун Ленд Компані”, у яких частка Куць складає 55%. Перша компанія є власницею майже гектара землі на бульварі Дружби Народів в Києві. Ділянка, окрім того, що знаходиться в центрі міста і поблизу зручної транспортної розв’язки, вже також має і комерційно-вигідне цільове призначення – для будівництва готельно-офісної будівлі. Орієнтовна ринкова вартість ділянки близько 160 мільйонів гривень.

Після сюжету Bihus.Info суд арештував активи підставної особи Козака-Медведчука

“Таун Ленд Компані” є замовницею будівництва житлового комплексу “Поетика”, що зводиться в Києві, на Дегтярівській і, оскільки роботи ще не завершені, поки значиться власницею низки об’єктів незавершеного будівництва. 

Саме про ці компанії та об’єкти, а також про зв’язок Ольги Куць з підозрюваними у державній зраді екснардепами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком Bihus.Info розповіло наприкінці лютого. Судові ж ухвали щодо арешту активів були видані на третій день після публікації розслідування – 2 березня.

Нагадаємо, що в матеріалі йдеться про 62-річну Ольгу Куць зі Львова. Жінка значиться бенефіціаркою низки фірм, які, своєю чергою, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. 

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом обраного від “ОПЗЖ” нардепа Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара, за інформацією журналістів Bihus.Info, у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник, а нині втіклий екснардеп Тарас Козак. Безпосередньо Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць. Тож, журналісти припустили, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів. 

Під час розмови з Ольгою Куць з’ясувалося, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Більше того, жінка визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність. За інформацією журналістів, теж саме Куць заявила правоохоронцям під час допиту, який, ймовірно, відбувся вже після виходу матеріалу, адже в розмові з Bihus.Info Куць казала, що силовики до неї досі не зверталися. 

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів “прямо сьогодні”.

Нагадаємо, раніше журналісти Bihus.Info розповідали про те, що бізнес-партнер очільника Офісу Президента Андрія Єрмака Артем Колюбаєв з 2019 року почав активно входити в пов’язані зі Столаром та Медведчуком компанії як співзасновник. Цікаво, що причетним він був і до діяльності згаданої вище “Таун Ленд Компані”, бенефіціаркою якої значиться Куць. 

Медведчук, Козак, Деркач, Кузьмін - уже не нардепи: як проголосували їхні колеги у ВР

Зеленський позбавив громадянства Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна, Андрія Деркача - ЗМІ

Майно Тараса Козака, друга Віктора Медведчука, у Львові і Києві: журналісти зробили розслідування (відео)

Закінчено слідство щодо Медведчука і Козака: прокуратура звинувачує їх не лише у державній зраді

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів