Єрмак попрощався з Арестовичем

15:04 17 січня 2023 р.

Фото до новини

Офіс президента 17 січня відправив Олексія Арестовича у відставку з посади позаштатного радника.

Цю інформацію підтвердив Суспільному прессекретар президента Сергій Никифоров. Подробиць щодо причин звільнення немає, пише Dailylviv.com.

Після удару по Дніпру 14 січня Арестович у розмові з російським журналістом Марком Фейгіним заявив, що російську ракету Х-22, яка вдарила по житловому будинку в Дніпрі, могли збити українські сили ППО, і вона, вірогідно, впала на під'їзд будинку та вибухнула відразу після цього. Після цього заяву Арестовича підхопили російські пропагандисти. Згодом його слова спростував командувач Повітряних Сил Микола Олещук, а сам Арестович вибачився. Щоправда, згодом він переслухав сказане в ефірі і забрав свої вибачення. За словами Арестовича, йшлося про припущення, а не доконаний факт.

Після цього у парламенті почали збирати підписи з вимогою звільнити Олексія Арестовича і щоби на це відреагували і в ОПУ, і СБУ.

Нагадаємо, 1 грудня 2020 року керівник Офісу президента Андрій Єрмак призначив Олексія Арестовича своїм позаштатним радником з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони, йшлося в повідомленні на сайті президента.

Завданням Арестовича було надавати вичерпну відповідь, щоб протидіяти поширенню дезінформації або образ. Ми — єдина команда, яка спільними зусиллями захищає нашу країну, - наголосив тоді Єрмак.

Керівник ОПУ вмотивував призначення Арестовича наявністю фейків, викривленої інформації, а також необґрунтованих звинувачень, на які потрібно вчасно та якісно реагувати. Цим, мовляв, займатиметься Арестович, сказав Єрмак.

Сьогодні Арестович попросив Єрмака про звільнення з радника

За годину до обстрілу в Дніпрі підлітки фотографували ТЕС

Пропали безвісти, загинули, поранені, врятовані: що відомо про мешканців будинку в Дніпрі

У Дніпрі ракета рф прилетіла у багатоповерховий будинок: під завалами багато людей (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів