Голова ОП Андрій Єрмак синхронізує українську стратегію з Білим домом і підсилює міжнародний блок

13:33 24 березня 2021 р.

Фото до новини

Останнім часом Офіс Президента, за дорученням Володимира Зеленського, зайняв проактивну зовнішньополітичну позицію і втілює осмислену стратегію, спрямовану на становлення України як повноправного зовнішньополітичного гравця.

Про це пише Обозреватель у статті «Україна більше не бідний родич: як Зеленському вдалося вивести дипломатію на новий рівень».

Зокрема, в статті звертають увагу на те, що голова ОП Андрій Єрмак синхронізує українську стратегію з Білим домом і значно підсилює міжнародний блок.

«Уперше за 30 років Україна почала демонструвати осмислену дипломатичну стратегію, - йдеться в матеріалі. - Готовність нової команди йти на жорсткі заходи і відстоювати інтереси держави помітно контрастує з десятиліттями безхребетного конформізму і цинічного бізнесу з ворогом».

Саме Єрмак, як пишуть автори статті, відповідає за міжнародний блок, і він уміло скористався зміною адміністрації Білого дому і більш жорсткою політикою США по відношенню до Росії.

«Україна почала робити те, чого ніколи не робила за всю свою 30-річну історію: грати в свою гру, грати жорстко і грати на випередження. Але головне - грати!» - пише Обозреватель і наводить приклади.

Зокрема, видання нагадує про ініційовані Офісом Президента санкції проти членів ОПЗЖ і закриття проросійських телеканалів. Також частиною стратегії автори матеріалу вважають відкриття кримінальних справ проти «приватівців» Володимира Яценка та Олександра Дубілета, які практично співпали з американськими санкціями проти Ігоря Коломойського. Обозреватель нагадує також про виключення з фракції «Слуга народу» людини Коломойського Олександра Дубінського, який перебуває під санкціями США.

«Ці та подальші події показали, що Андрій Єрмак помітно синхронізує українську стратегію із зовнішньополітичним порядком денним США, вдало використовуючи спільні інтереси двох країн», - пишуть автори статті.

«Не дивлячись на помилки і тимчасову кризу, українська зовнішня політика перебуває на піднесенні. Вперше за роки незалежності Україна більше не поводиться як бідний родич в гостях у світових імперій, але намагається захищати власні інтереси - нехай навіть іноді надмірно прямолінійно. Це надає підстави сподіватися, що Україна врешті-решт стане повноправним членом міжнародної спільноти. Саме такий підхід дозволить нам повернути власні території і остаточно відновити мир», - робить висновок видання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів