Спецавтомобілі поліції фіксуватимуть швидкість руху без зупинки автівок-порушників: штраф - автоматичний

17:10 24 січня 2022 р.

Фото до новини

Завтра зранку перші з них виїжджають на повноцінне патрулювання. Цьогоріч за Держпрограмою (реалізовується Мінінфраструктурою) заплановано закупівлю 30 таких спецавтомобілів.

Спецавтомобіль сертифікований за модулями "В" та "F" і унормований з усіма вимогам ДСТУ-8809:2018 Національного стандарту України й здатний до фіксації порушень ПДР.

Ці авто оснащені системами контролю швидкості рухомих транспортних засобів, що вимірюють швидкість, як під час руху самого фантому, так і коли фантом стоїть в певному місці. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних. Система автоматичної фіксації опрацьовує метадані та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності, в такому випадку, притягується власник авто або належний користувач.

Майже всі правопорушення швидкісного режиму будуть фіксуватися в автоматичному режимі без зупинки транспортного засобу порушника.

У неавтоматичному режимі фіксація порушень ПДР здійснюватиметься спецавтомобілем за допомогою двох відеокамер, якими він оснащений. Вони мають здатність фіксувати порушення ПДР, що відбуваються попереду та позаду службового авто. Як правило, це буде відбуватися досить зрідка і стосуватиметься лише найзухваліших і найнебезпечніших порушень ПДР, які спостережуть інспектори під час патрулювання фантому. Наприклад, проїзд на червоне світло чи перетин подвійної суцільної, де це дійсно могло призвести до надсерйозних наслідків.

У такому разі інспектори, відповідно до вимог статті 35 ЗУ "Про Національну поліцію", будуть зупиняти автомобілі порушників та розглядати справи про адмінправопорушення. Притягуватись до відповідальності тоді будуть водії авто, яких зупинили.

Цьогоріч за Держпрограмою (реалізовується Мінінфраструктурою) заплановано закупівлю 30 таких спецавтомобілів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів