Автомобілі з іноземними номерами, які порушують ПДР, тепер штрафуватимуть автоматично

14:26 20 листопада 2020 р.

Фото до новини

З 19 листопада іноземні громадяни, що заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації будуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко похвалився  цим у Фейсбуці, пише DailyLviv: "Вчора дороги України стали трохи безпечнішими. Автоматична автоматична система порушень ПДР почала реєструвати порушення ПДР, вчинені власниками авто з номерами іноземної реєстрації. Це означає, що станом на вчора іноземні громадяни, які їздили в Україну, та громадяни України, які їздять автомобілями з іноземними реєстраційними номерами, відповідатимуть за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху

Цей проект був реалізований спільно з Держпраці України.

Як це працює?... Прикордонники при виїзді з України автомобілів закордонних реєстрів записують факт порушення ПДР під час перебування в Україні та інформують водія про це, пропонуючи йому сплатити штраф. Якщо іноземний водій відмовиться платити штраф, тоді йому заборонять в'їзд в Україну.

Якщо власник авто на іноземних номерах - громадянин України відмовиться платити штраф, то документи скерують за загальною процедурою до Держпраці на стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Першими порушниками, зафіксованими системою, були жителі Білорусі та Молдови".

Нагадаємо, з 1 червня 2020 року запрацювала система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР.

Інспектори поповнили бюджет Львова на 6 млн грн за рахунок водіїв

На Львівщині чотири прикордонні дороги збудують за польські гроші

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів