Службовці ТЦК Львівщини входили до злочинної групи, яку організувала теща-адвокатка гламурного експрокурора

17:54 7 липня 2024 р.

Фото до новини

До злочинної групи, яку організувала адвокатка, входили також посадовці медичних закладів та медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Львівщини.

По це інформує СБУ, пише DailyLviv.com.

На Львівщині затримано організаторку оборудки — місцеву адвокатку. Під час обшуків у її будинку затримано також її зятя, колишнього прокурора, який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів. Як раніше інформував  DailyLviv.com, йдеться про скандального львівського експрокурора Ростислава Ільницького та його тещу, місцеву адвокатку Богдану Москву.

За матеріалами справи, адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини.

За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до 12 тис. доларів США з особи, а загалом вони встигли «заробити» майже пів мільйона американських доларів. 

Читайте такожЯк у Львові уникають перевірки документів працівниками ТЦК (відео)

«Схема» діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Разом зі спільниками адвокатка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних в державних реєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності. 

Така схема дозволяла потенційним призовникам незаконно перетнути кордон України.

Правоохоронці затримали організаторку схеми під час одержання першої частини коштів у розмірі 3500 доларів США.

При обшуках у фігурантки в ручній сумочці було виявлено майже 1,5 млн в гривневому еквіваленті. Окрім цього вилучено й чорнові записи, які підтверджують ведення протиправної діяльності. 

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили адвокатці про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Фігурантці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Комплексні заходи проводили оперативники СБУ Львівщини спільно з поліцією Івано-Франківська за процесуального керівництва органів військової прокуратури у сфері захисту та оборони Західного регіону.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року розгорівся скандал навколо весілля колишнього прокурора Ростислава Ільницького. Він влаштував розкішне весілля з експрацівницею ДБР Роксоланою Москвою, донькою львівської адвокатки Богдани Москви. Ростислав Ільницький був у розшуку близько пів року (з грудня 2023 року) за підозрою у підробці та використанні підроблених документів для виїзду за кордон.

Читайте такожВесільний 2-метровий торт експрокура і експрацівниці ДБР. Кондитери розкрили секрет і реальну ціну

Ростислав Ільницький у 2019 році був заступником прокурора Радехівської прокуратури, після цього працював у прокуратурі Печерського району Києва. У травні на кордоні затримали його брата – підприємця Тараса Ільницького, якого звинуватили в перешкоджанні мобілізації.

Читайте також: В Офісі президента відреагували на скандальне весілля у Львові (відео)

Відома у Львові адвокатка Богдана Москва є родичкою колишньої дружини ексочільника ДБР Романа Труби. Її донька Роксолана, дружина Ростислава Ільницького, працювала у відділі кадрів Територіального управління ДБР у Львові за час керівництва Романа Труби.

Читайте також: Експрокурору Ільницькому, який відгуляв мільйонне весілля у Львові, вручали повістку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів