СБУ обшукує одного зі спонсорів ПФК Львів

18:15 11 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 11 березня, проводяться масові обшуки на мережі автозаправних станцій Glusco. Її пов'язують з народним депутатом Віктором Медведчуком.

Про це РБК-Україна повідомило інформоване джерело в правоохоронних органах, пише Dailylviv.

РБК-Україна звернулося за коментарем до Служби безпеки України. У прес-службі не вказали назву мережі, де проходять обшуки, але уточнили, що розкрили схему з тіньової реалізації пального, а орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за відмивання грошей, ухилення від сплати податків, зловживання владою або службовим становищем, а також за незаконне виробництво пального.

Слідство зазначає, що організатори схеми причетні до обігу і продажу неякісних нафтопродуктів. І ухиленням від сплати податків завдали державі шкоду у великих розмірах.

"В даний час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків в 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських судах, 105 автозаправних станціях і 2 відділах митного оформлення", - зазначили в прес-службі СБУ. Деталі справи обіцяють повідомити пізніше.

За словами джерела РБК-Україна в правоохоронних органах, масштабні обшуки проходять на об'єктах Glusco по всій країні.

Зазначимо, в 2017 року швейцарська група Proton Energy бізнесмена Нісана Моїсеєва придбала мережу Glusco. Однак, за даними ЗМІ, мережу контролюють структури з оточення Віктора Медведчука.

Нагадаємо, в лютому Рада нацбезпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження санкцій проти Медведчука.

Як зазначив секретар РНБО Олексій Данілов, під санкції потрапляє все майно нардепа. Також під управління держави повернули так звану "трубу Медведчука" - ділянку нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок".

Раніше також стало відомо, що Служба безпеки України допитала Медведчука у справі про його переговори з помічником президента Росії Владіміра Путіна в 2014 році.

У Львівській області є три АЗС Glusco: у селах Бережани і Старий Милятин на трасі Київ-Чоп і у селі Тростянець, що у Миколаївському районі.  

У 2018 році Glusco стало титульним спонсором футбольної команди "Львів". «Компанія GLUSCO – молодий бренд, що недавно вийшов на український ринок, стрімко розвивається, і, я не побоюсь цього сказати, впевнено прямує до того, щоб стати лідером паливного ринку України. Саме тому підтримувати спорт, а особливо – молоду й перспективну команду ФК «Львів» - для нас питання дуже близьке по духу. Ми віримо в юні таланти, запал, цілеспрямованість та бажання творити, а не повторювати!», - зазначив тоді головний керуючий директор ТОВ «ГЛУСКО РІТЕЙЛ» Віталій Вандич. У 2019 році логотип Glusco і надалі прикрашав футболки гравців "Львова". Сьогодні напису на футболках уже немає, хоча ця компанія ще є у числі спонсорів львівського клубу, але вже не титульний. 

"У нас маски-шоу в усіх офісах, заправках, нафтобазах. Пломбують колонки і резервуари, відключають відеоспостереження", – повідомив журналістам співробітник центрального офісу Glusco, який попросив не називати його імені.

За його словами, йде вилучення документації та комп'ютерів компанії.

"Подекуди доходить до рукопашної", – додав інформатор.

Обшуки в мережі Glusco проходять згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К.С. від 26 лютого і 1 березня в рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих 30 січня 2019 р., за фактами незаконного виробництва, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів, ухилення від сплати податків, а також легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Як свідчать рішення суду, які надали журналістам,  податковій службі та правоохоронцям дозволено обшуки й вилучення документів і оргтехніки у ТОВ "Глуско Рітейл", з метою розшуку і вилучення речей та документів, пов'язаних із діяльністю ТОВ "Глуско Україна"  та та ще 20 підконтрольних компаній : ТОВ "ТРАНСНАФТА ОЙЛ", ТОВ "Агентство Трайтон Сервіс Україна" , ТОВ "АНВІТРЕЙД", ТОВ "АНВІТРЕЙД ПЛЮС" , ТОВ "ТЕФІН" , ТОВ "Авіаційна паливна заправна компанія" , ТОВ "ЛЮНЕР" , ТОВ "ДЕЙЛЕР" , ТОВ "НВФ ПОРТ" , ТОВ "МТК "ЛОГІСТИК ЕНД ОЙЛ", ТОВ "ОПТІМУС ЕЛ ПІ ДЖІ" , ТОВ "ФРАГРАНТ", ТОВ "МАРСТРЕЙД" , ТОВ "ОДІНОЙЛ" , ТОВ "ДІВІТОЙЛ" , ТОВ "Еріфія" , ТОВ "ДАЙТЕРІЯ" , ТОВ "ОПТИМУС ВАН ГАЗ" , ТОВ "ГАЗГПРО ЛОГІСТИК" , ТОВ "Ясун ТРАНС 27"  і "FELINA DEVELOPMENT LP".

Працівник Glusco заявив журналістам, що силовикам дозволено вилучити документи  митного оформлення (вантажні митні декларації, контракти, специфікації, транспортний документ (морський коносамент), інвойси, проформа-інвойс, пакувальний лист, сертифікат походження, паспорти якості, документи, що підтверджують вартість товару), договори, контракти, угоди (зокрема додаткові) та ін..

НАЗК представило оновлений Реєстр корумпованих чиновників. Скільки зі Львівщини

У злочинах найчастіше підозрюють високопосадовців Національної поліції і Міноборони, - ДБР

Галицький суд у Львові не знає, що робити з адмінпротоколами на міського голову

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів