Росіянин незаконно заволодів нерухомістю в історичній частині Львова

13:11 12 січня 2023 р.

Фото до новини

Засновник товариства, на яке оформили нерухомість, є громадянином Російської Федерації.

Про це інформує департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, пише Dailylviv.com.

Викрили злочинну схему та встановили її організаторів оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі Львівського районного управління поліції №1. Встановлено, що на підставі рішень районного суду про відшкодування матеріальної шкоди товариство отримало у свою власність два приміщення у центральній частині міста.

Однак суд взагалі не розглядав такий позов і відповідно не приймав жодного рішення. Також правоохоронці встановили, що засновник товариства, на яке оформили нерухомість, є громадянином російської федерації.  

Таким чином на підставі фіктивного рішення суду з комунальної власності територіальної громади Львова було незаконно відчужено приміщення у центрі Львова та завдані збитки на 3,8 млн грн. 

Наразі організаторові злочинної схеми повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 2 ст. 28 ч. 4. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

За клопотанням Львівської обласної прокуратури суд наклав арешт на незаконно отримані у власність приміщення, які передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів для здійснення заходів з управління.

СБУ наклала арешт на приміщення у Львові

На проспекті Свободи у Львові привласнили приміщення вартістю понад півмільйона грн

Суд у Львові арештував нову партію рухомого і нерухомого майна родичів Медведчука і Козака

Президент підписав закон про конфіскацію майна росії в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів