СБУ наклала арешт на приміщення у Львові

18:00 29 травня 2017 р.

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу щодо незаконного відчуження.

У Львівській міськраді поінформували сьогодні, 29 травня: «Як повідомили в управлінні комунальної власності ЛМР, щодо незаконного відчуження нежитлового приміщення (незаконного переоформлення) на проспекті Свободи 1/3, площею 108,9 квадратних метрів, Служба безпеки України у березні відкрила кримінальну справу, і вже у травні на це приміщення накладено арешт. Підвальне приміщення у центрі міста є у переліку 44 об’єктів, які незаконним чином вибули з комунальної власності міста, і відповідно до інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, приміщення перебуває у приватній власності О.Є Лозинського».

У юридичному відділі управління комунальної власності Львівської міської ради пояснили: «Житловий будинок на проспекті Свободи зареєстрований за територіальною громадою на підставі рішення Галицького (Ленінського) райвиконкому м. Львова № 222 від 14 квітня 1987 року. Нежитлові приміщення, що входять в склад багатоквартирного будинку, площею 108,9 квадратних метрів і є віднесені до комунальної власності, управлінням не відчужувалися, і у спільну сумісну власність мешканців будинку не переходили. Проте були укладені договори оренди №7781 від 19 липня 2000 та №Г-3157-5 від 29 грудня 2006 року зі Спільним українсько-польським підприємством ТзОВ «Мистецький кіноконцертний комплекс «Кінотеатр Дніпро». Договір оренди № Г-3157-5 був припинений 11 травня 2010 на підставі акту приймання-передачі балансоутримувачу.

Однак, відповідно до інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, приміщення перебуває у приватній власності О.Є. Лозинського. Відтак, Служба безпеки України відкрила кримінальну справу №12017140000000272 від 16.03.2017, виїмка всіх документів відбулася 20 квітня 2017 року, а вже в травні цей об’єкт був арештований».

«Зокрема, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті  190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, в якому Львівська міська рада є потерпілою стороною, так як підприємець на підставі акту незаконно переоформив право власності на приміщення на себе. Нагадаємо, що з метою належного вивчення фактів, які вказують на незаконність відчуження значної кількості об’єктів комунального майна, відповідно до розпорядження міського голови Львова створено відповідну комісію, і вже відбулося її перше засідання», – повідомили також сьогодні, 29 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів