Радник міністра внутрішніх справ заперечив, що Димінський співпрацює зі слідством

16:05 27 серпня 2017 р.

Антон Геращенко попередив, що чотири охоронці президента львівських «Карпат» можуть бути звинувачені в приховуванні злочину.

Народний депутат і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив сьогодні, 27 серпня, що охоронцеві президента львівських «Карпат» Петра Димінського, який стверджував, що він був за кермом «Мерседеса» в момент смертельного ДТП, можуть бути пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину. Дослівно ж нардеп заявив: «43-річний охоронець приїхав пізніше на місце аварії і фактично є сам зловмисником, оскільки він сприяє приховуванню злочину. Я думаю, йому будуть пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину».

Крім того, за словами нардепа, аналогічні звинувачення можуть бути пред'явлені ще трьом охоронцям Димінського, які перебували в джипі «Лексус», що супроводжував «Мерседес», який влаштував ДТП, оскільки вони «прекрасно знають, хто насправді був за кермом автомобіля «Мерседес». Антон Геращенко наголосив, що на сьогоднішній день Димінський не співпрацює зі слідством, і він досі не повернувся в Україну.

Нардеп поінформував також: «Ми очікуємо на днях результату ДНК з подушки, яка розкрилася в автомобілі «Мерседес» після цієї трагедії. На подушці залишилися біологічні сліди водія – слиз, кров тощо, на підставі цих біологічних слідів буде встановлений факт того, хто реально перебував за кермом. Це можна з'ясувати без участі самого Димінського.

Відтак, Антон Геращенко рекомендував Димінському «не займати страусину позицію», а повернутися і дати свідчення слідству. Нардеп зазначив із цього приводу: «Суду буде легше визначати ступінь покарання, якщо буде добровільне каяття і підтримка слідства».

Про це повідомили сьогодні, 27 серпня, В інтернет-виданнІ «Українська правда». Як інформував «ЩЛ», нардеп Антон Геращенко заявив, що слідчі викликали повісткою Димінського після того, як він вилетів до Женеви, дізнавшись, що слідство отримало неспростовні докази перебування за кермом автомобіля «Mercedes» не його охоронця, котрий взяв вину за смертельне ДТП на себе, 23 серпня президент львівських «Карпат» не з’явився на допит, адвокат Димінського стверджував, що той не отримував повісток на допити, швейцарські лікарі відмовилися коментувати стан президента львівських «Карпат», натомість президент львівських «Карпати» вдруге не з’явився на допит, Генпрокурор Юрій Луценко запевнив: «На питання, чи був за кермом Димінський, ми отримаємо відповідь після роботи експертів», тим часом адвокат Димінського запевнив, що він готовий співпрацювати зі слідством.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів