«Ми отримаємо відповідь на питання, чи був за кермом Димінський», – Генпрокурор

10:28 26 серпня 2017 р.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив: «На питання, чи був за кермом Димінський, ми отримаємо відповідь після роботи експертів».

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відповідав у п'ятницю, 25 серпня, журналістам на їхні запитання з приводу смертельної ДТП на Львівщині та можливої причетності до неї президента львівських «Карпат» Петра Димінського. Зокрема, генпрокурор запевнив:«На питання, чи був за кермом Димінський, ми отримаємо відповідь після роботи експертів. Декілька напрямків експертиз – починаючи від біологічних матеріалів за кермом, відеоматеріалів та інших речей, які ми замовили у відповідних фахівців. Це можливо зробити без його участі».

Юрій Луценко також додав: «Якщо експертиза покаже, що за кермом був саме Димінський, він буде викликатися вже в якості підозрюваного для вручення підозри. Якщо він не буде прибувати на цю та інші слідчі дії, будемо діяти передбаченим законом шляхом, аж до звернення за міжнародною правовою допомогою».

Генпрокурор також заначив: «Закон передбачає можливість через ГПУ звертатися до наших колег закордоном і через встановлені процедури отримувати цю людину в порядку екстрадиції. Правда, це довга процедура, іноді триває від півроку до року, але вона в 90% випадків завершується успішно. Я чомусь думаю, що пан Димінський в його віці і з його особистою гордістю мав би краще співпрацювати зі слідством, не доводячи нас до таких запитань і таких відповідей».

Про це повідомили в інтернет-виданні «Українська правда». Як інформував «ЩЛ», президент львівських «Карпати» вдруге не з’явмився на допит.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів