Громадянина Франції хочуть покарати за смертельну ДТП на Львівщині

19:47 5 квітня 2021 р.

Мама загиблих дівчаток вимагає справедливого покарання винуватця.

Мама загиблих дівчаток вимагає справедливого покарання винуватця.

Офіс генерального прокурора скерував до Франції клопотання про проведення низки слідчих дій щодо громадянина Франції, підозрюваного в скоєнні смертельної ДТП у Львівській області, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Як повідомила генпрокурор у соцмережі Facebook, ідеться про ДТП на дорозі Київ-Чоп, яка сталася в районі м. Бродів у липні 2020 року. За даними слідства, громадянин Франції, який був за кермом автомобіля, грубо порушив правила дорожнього руху під час обгону, внаслідок чого сталося зіткнення. Дві дівчини, що перебували в автомобілі, загинули, писав Dailylviv. 

"Наразі, за даними Нацполіції, водій перебуває на території Французької Республіки. Ми вже направили клопотання про доручення до Французької Республіки, в якому просимо провести низку слідчих дій, зокрема вручити водієві повідомлення про підозру, допитати його як підозрюваного на території Франції та вручити повістку про виклик в Україну для проведення слідчих дій", - написала генпрокурор у ФБ у понеділок.

Також Офіс генпрокурора планує задіяти дипломатичні канали для притягнення водія до відповідальності.

"З боку Офісу генерального прокурора буде докладено максимум зусиль, щоб винні отримали покарання згідно з законом", - наголосила Венедіктова, яка сьогодні разом із заступником Міністра внутрішніх справ України Антоном Геращенком зустрілася із матір’ю двох дівчаток, які загинули внаслідок моторошної ДТП на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів