Патрульна поліція захищає шістьох поліціянтів Львова, засуджених Галицьким райсудом на 8 років ув'язнення

21:47 1 вересня 2021 р.

Фото до новини

Начальник Департаменту патрульної поліції України полковник поліції Олексій Білошицький повідомив, що подана скарга до суду апеляційної інстанції на вирок щодо шістьох львівських ТОРівців.

Dailylviv.com цитує емоційно-пафосний пост полковника Білошицького. "Шестеро поліцейських, які виконували свою роботу, можуть опинитися за ґратами на 8 років! - пише у Фейсбук Олексій Білошицький. - Нещодавнє рішення суду кожен з нас переживав по-своєму. Але точно скажу, що це демотивувало всю поліцейську родину. Апеляцію подано. Тепер чекаємо місця і дати проведення перших засідань.

Наша позиція була, є і залишається незмінною — поліцейські виконували свої службові обов'язки. Ми не згідні з рішенням суду і будемо добиватися справедливості. Переконаний, правда — на нашому боці.

P.S. Нагадую, 9 лютого 2018 року, в одному із гральних закладів, 22-річний львів'янин помер від механічної асфіксії. Хлопець проковтнув пакет з наркотичною речовиною та задихнувся. У цьому звинуватили патрульних, які робили все від них залежне, аби врятувати хлопця".

Нагадаємо, що на початку серпня цього року у Галицькому районному суді міста Львова оголосили вирок інспекторам роти ТОР патрульної поліції Львівщини. Суд вважає, що патрульні перевищили службові повноваження і це спричинило тяжкі наслідки. Шістьом поліцейським присудили по вісім років позбавлення волі, позбавлення спеціальних звань та заборонили займати посади в державних органах впродовж трьох років.

Окрім того, в ухвалі суду йдеться про чималі матеріальні компенсації.

Після цього судового рішення, як повідомила патрульна поліція, для засуджених нічого не змінилося: "Вони так само продовжують нести службу, виконувати свої службові обов'язки, їх не відсторонено".

Три з половиною роки тому, у лютому 2018 року, під час відпрацювання національної лотереї патрульні перевіряли кишені відвідувачів. Один із клієнтів, за словами правоохоронців, чинив опір і втікав.

Приборкали хлопця, начепивши пластикові стяжки на руки. Та перед тим він встиг щось покласти собі до рота. Поліціянти буцімто неодноразово потерпілому казали, щоби він відкрив рота, намагалися самі це зробити, але не вдалося. Юнак помер від задушення пакетиком із двома грамами канабісу. Батьки хлопця вважають, що наркотики йому підкинули самі поліціянти, а потім ще й били загиблого.

У прокуратурі вбачали у діях поліціянтів ознаки двох злочинів – перевищення повноважень та вбивство з необережності. Там були впевнені, що силу патрульні застосували безпідставно.

На Львівщині засудили капрала поліції

Начальник у патрульній поліції Львівщини збирав данину з підлеглих: затримали на хабарі

Заступника начальника відділу кримінальної поліції у Львові залишили від вартою, щоб не тиснув на свідка

Поліціянт на Львівщині взяв з обвинуваченого 3000 доларів і набрехав, що полегшить покарання

У Львові біля ринку "Добробут" затримали патрульного поліціянта-хабарника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів