Заступника начальника відділу кримінальної поліції у Львові залишили від вартою, щоб не тиснув на свідка

11:45 24 червня 2021 р.

Фото до новини

Адвокатам заступника начальника відділу кримінальної поліції Львівського районного управління поліції Юрія Фока не вдалося змінити йому запобіжний захід.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду залишила їхню апеляційну скаргу без задоволення.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv. 

Нагадаємо, 22 травня суд призначив Юрію Фоку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці із можливістю внесення 2,27 млн грн застави. Він є одним із підозрюваних у справі торгівлі наркотиками, нібито входив до групи, яка налагодила у Львові продаж важких наркотиків та психотропних речовин – амфетаміну, «Альфа PVP», метадону і героїну.

Офіційно його підозрюють у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів), ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб), ч. 2 ст. 372 ККУ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності).

Адвокати працівника поліції стверджували, що слідчий суддя не вник у суть справи, а також не перевірив наявні докази, мовляв, що немає жодного належного та допустимого доказу, який би свідчив і вказував про те, що працівник поліції якимось чином причетний. А призначений розмір застави є неадекватним, бо Фок не має у власності жодного нерухомого майна, транспортних засобів, а його офіційний дохід за 2020 рік становить менше 281 тис. грн.

Натомість колегія суддів вирішила, що підозра обґрунтована, а підозрюваний, перебуваючи на волі, може незаконно впливати на свідків (важливих свідків є лише троє). Крім того, Юрій Фок після того, як дізнався про те, що свідок працює під контролем правоохоронних органів, вже намагався здійснити на нього тиск. Тому розмір застави у 2,27 млн грн є справедливим і не порушує права підозрюваного.

Ухвала набрала законної сили з моменту проголошення і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

У цій справі під підозрою й інші працівники поліції: Денис Антонець, Назарій Сенник, а також екс-працівник Святослав Бурбан.

«Наші гроші. Львів» розповідали, що викрити групу вдалось за допомогою агента, якого поліцейські залучали як понятого і помічника. Згодом вони дізнались про його діяльність на користь ДБР та прокуратури і намагались сфабрикувати проти нього кримінальне провадження. Особа, яка погодилась свідчити проти агента, також звинувачується у зберіганні наркотиків, але наразі їй призначили домашній арешт.

За 2 млн грн у Львові офіцера поліції звільнять з-під варти

На Львівщині ДБР викрило в поліції уповноважених за збут важких наркотиків (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів