За 2 млн грн у Львові офіцера поліції звільнять з-під варти

16:18 27 травня 2021 р.

Фото до новини

У судовому реєстрі з’явилися ухвали про призначення запобіжних заходів поліцейським та їхнім пособникам, які підозрюються у продажі наркотиків. Згідно із судовими ухвалами, до групи входить чотири чинних та один колишній поліцейський. Більшість імен підозрюваних наразі не оприлюднено.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Єдиний відомий наразі фігурант групи – заступник начальника відділу кримінальної поліції Львівського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області Юрій Фок, його ім’я випадково оприлюднили в одній із ухвал.

У Львівській обласній прокуратурі редакції повідомили, що йому також обрали запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави –  2 млн 270 тис. грн (ухвала в реєстрі поки що відсутня).

Нагадаємо, що Служба безпеки України виявила злочинну наркогрупу, до якої входили чинні та колишні працівники Львівського районного управління поліції, зокрема, заступник начальника одного з відділів. Трьох підозрюваних затримали 21 травня.

Одному із оперуповноважених застосували запобіжний захід тримання під вартою на два місяці, але передбачили заставу. Її розмір склав 2,04 млн грн, хоча першочергово слідчий ДБР клопотав про заставу в розмірі 4 млн грн.

Адвокат ще одного підозрюваного клопотав про відвід від розгляду справи судді, яка прийняла рішення про запобіжний захід двом іншим фігурантам справи. Однак суд не задовольнив клопотання адвоката.

Ще одна особа не є поліцейським і підозрюється у збереженні та збуті наркотичних речовин та співпраці з групою, й отримала заставу у 181 тис. грн. В ухвалі немає фактичних обставин злочину, але у документі зазначено, що підозрюваний «має широке коло знайомих серед службових осіб різних правоохоронних органів».

Для викриття поліцейської групи ДБР, СБУ та прокуратура використовували свого агента. Поліцейські залучали його як понятого, а потім нібито вимагали від особи під прикриттям робити крадіжки в обмін на наркотики, або знайти і зазначити назви каналів у Telegram, які здійснюють продаж наркотиків у Львові.

Поліцейські дізнались, що цей агент діє під контролем ДБР. І тоді вони залучили ще одного чоловіка, який призначив агенту зустріч для придбання наркотиків. 22 квітня така зустріч відбулася, але агент під прикриттям від пропозиції відмовився.

У поліції «покупець» погодився свідчити на агента. Згідно з ухвалами, 30 квітня він повідомив, що хоче добровільно здати наркотики, які він нібито у нього придбав, хоча насправді отримав їх у іншої особи. Це дозволило поліцейським відкрити кримінальне провадження проти агента. 19 травня агент і цей чоловік зустрілись повторно. На цей раз він передав агенту наркотики, після чого його затримали.

Наразі цьому помічникові поліцейських призначили домашній арешт на 2 місяці.На Львівщині ДБР викрило в поліції уповноважених за збут важких наркотиків (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів