Прокуратура Львівської області оскаржила рішення суду

09:45 31 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

Прокуратура Львівської області звернулась до апеляційного суду щодо незаконності рішення суду першої інстанції.

Про це повідомили в п’ятницю, 31 січня, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли, 25-річний чоловік, перебуваючи в січні 2018 року в Дрогобичі в чужій квартирі поцупив із неї майно, завдавши жінці матеріальної шкодив сумі на тисячу гривень . Дрогобицький міськрайонний суд покарав злодія за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка-таємне викрадення чужого майна, вчинена повторно) та присудив винуватцю два роки позбавлення волі.

Проте, керуючись статтею 75 Кримінального кодексу України (звільнення від відбування покарання з випробуванням), його безпідставно звільнили від реального відбування покарання з випробувальним терміном два роки. І всього б нічого, якби фігурант вчинив злочин вперше, зрозумів помилки і став на шлях виправлення.

Але підозрюваний був уже й раніше судимий. Причому – не один раз. Тому прокурорів обурило рішення суду першої інстанції і вони подали на апеляцію.

Перевіряючи законність вироку місцевого суду, апеляційний суд врахував неодноразове притягнення злодія до кримінальної відповідальності, наявність незнятих та непогашених судимостей за раніше скоєні ним умисні злочини (рецидив злочинів), у тому числі аналогічні корисливі злочини, а відтак ухвалив новий вирок та обрав обвинуваченому покарання у виді двох років позбавлення волі. Завдяки принциповій позиції прокуратури області, незаконне рішення Дрогобицького міськрайонного суду скасовано, а апеляційним судом ухвалено новий вирок і крадій реально відбуватиме покарання у виді позбавлення волі.

Як інформував «Щоденний Львів», Золочівська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директорки школи в Перемишлянському районі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів