Обшуки в Академії сухопутних військ. Шукають докази незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних

17:14 27 травня 2024 р.

Фото до новини

Правоохоронні органи здійснюють розслідування в межах кримінального провадження.

Про це повідомили на сторінці коледжу, пише DailyLviv.com.

"Повідомляємо, що правоохоронні органи здійснюють розслідування в межах кримінального провадження щодо ймовірної причетності однієї з посадових осіб Військового коледжу сержантського складу до організації незаконного переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних громадян України, яким обмежено виїзд з території України під час правового режиму “Воєнний стан”.

Керівництво Військового коледжу всіляко сприяє правоохоронним органам в об’єктивному розслідуванні вказаного кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Затримали радника міністра фінансів Віталія Ломаковича і посадовців Академії сухопутних військ. Що інкримінують

Раніше народна депутатка Юлія Лацик написала на своїй сторінці у FB, що в Національній академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного виник новий скандал.

"Зараз працівники ДБР проводять обшуки в приміщеннях академії, військового коледжу та в окремих посадових осіб в рамках розслідування кримінальної справи за фактом організації незаконного переміщення через державний кордон. 

За даними слідства пан Л., колишній суддя, а тепер помічник начальника частини відділення Військового коледжу сержантського складу НАСВ за грошову винагороду у розмірі 13 000 доларів США обіцяв допомогти чоловіку у підготовці та видачі документів, які дають підстави для виїзду особи мобілізаційного віку за кордон". 

Довідка

Військовий коледж сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного — навчальний заклад І-ІІ рівнів акредитації, створений на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у 2008 році для підготовки сержантів.

Читайте також: Випускник академії сухопутних військ застерігає українців від російських ІПСО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів