Випускник академії сухопутних військ застерігає українців від російських ІПСО

11:35 10 травня 2024 р.

Фото до новини

«Люди, котрі повелися на вороже ІПСО і сприймають ухилянство як щось модне та круте, вже завтра можуть опинитися у російському ярмі. Ми маємо бути об’єднаними в ці складні часи однією спільною метою — перемогою у війні».

Ця розповідь опублікована на офіційній сторінці у ФБ Військово-Морських Сил Збройних Сил України, пише DailyLviv.com.

Боєць з позивним «Рудік» обіймає посаду командира роти вогневої підтримки в одному з батальйонів 37 окремої бригади морської піхоти. В рядах морпіхів з жовтня 2023 року. Має вищу військову освіту, проходив службу в двох різних військових частинах.

«Я закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, факультет «Сил підтримки». На війні здебільшого займався розмінуванням деокупованих території. Тут, в 37 окремій бригаді морської піхоти, довелось перевчитися та змінити фах. Зараз основна робота — це підтримка вогнем піхотних підрозділів. Для цього залучаємо всі можливі засоби ураження: АГС, СПГ, легкі броньовані машини, МК-19 тощо», - розповідає морпіх.

Як відмічають побратими «Рудіка», однією з особливостей його характеру є прагнення знайти позитивні моменти навіть в здавалося б безвиграшних ситуаціях. Боєць пригадує, як взимку, під час найсильніших морозів, він та його побратими евакуйовували пораненого військовослужбовця з острова на Дніпрі.

«І, от уявіть — ми зуміли налагодити переправу, був сильний мороз, ми всі втомлені, брудні, замерзлі. Але який же гарний був тоді схід сонця!», — сміється «Рудік».

Боєць говорить, що сприймає службу народу України за честь, проте сьогодні важко не помітити певне непорозуміння між військовими та деякими цивільними, особливо серед чоловіків призовного віку. 

З його слів, російська пропаганда вдало маніпулює емоціями українців на цьому.

«Ці ж самі люди, котрі зараз в соцмережах гордо називають себе ухилянтами, вже завтра можуть опинитися у російському ярмі. Люди повелися на російські ІПСО (інформаційно-психологічні операції - DL) і почали сприймати ухиляння від громадянського обов’язку захистити державу як щось модне і круте. Це знецінює поняття сміливості, героїзму та честі. Навпаки ми маємо бути згуртованими, об’єднанами в ці складні для України часи, як це було на початку широкомасштабного вторгнення, а мета у нас має бути на всіх одна — перемога у війні», — говорить офіцер.

Нині «Рудік» та його підрозділ продовжують виконувати бойове завдання на одному з найбільш «гарячих» напрямків фронту. Говорить, він та його бійці складнощів не бояться.

«На наші плечі покладена велика відповідальність — забезпечити вогневу підтримку нашій піхоті. І ми це робимо вдало», — говорить «Рудік».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів