НАЗК може покарати службовця Березу зі Львова - штрафом або ув'язненням

15:32 24 травня 2024 р.

Фото до новини

У керівника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олега Берези знайшли порушень на загальну суму 2,9 млн грн.

Про це повідомив NGL media, пише Dailylviv.com

НАЗК перевірило декларацію Олега Берези за 2022 рік, де виявило низку порушень. Зокрема, він не вказав вартість двох львівських квартир площею 93,4 м2 та 70,5 м2, а також паркомісця, які переоформив на доньок. Також невідповідності виявили у розділі про грошові активи Берез на 1,6 млн грн: частину заощаджень чиновник задекларував неправильно, а ще частину взагалі не вказав.

Загалом НАЗК виявило порушень у декларації 49-річного Олега Берези на 2,9 млн грн. У висновках перевірки вказано, що ці порушення мають ознаки ч.1 ст. 366 ККУ. Покарання за цією статтею – штраф 34-68 тис. грн або обмеження волі до трьох років з позбавленням можливості займати певні посади.

Читайте такожАкцій — на мільярди, доходів — мільйони. Дружина Садового перевершила дружин очільників усіх областей та облцентрів

У березні Олег Береза подав декларацію за 2023 рік, судячи з якої торік його дружина стала власницею ще однієї квартири у Львові вартістю понад 3 млн грн. Загалом подружжя Берез минулого року заробило майже 5 млн грн.

Олег Береза дає підстави сумніватися у його доброчесності. Ще у 2018 році NGL.media писали про те, як Береза здав в оренду очолюваному ним комунальному підприємству «Львівавтодор» власну машину. Тоді справа дійшла до суду, але з формальних причин її закрили.

Олег Береза очолює Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області з 2020 року. До цього він був депутатом Львівської міської ради та у різний період очолював комунальні підприємства «Львівелектротранс» і «Львівавтодор».

Нагадаємо, НАЗК змінило підхід до перевірки декларацій державних службовців, у тому числі залучивши штучний інтелект до роботи.

Читайте також: У першого проректора Львівського держуніверситету виявили неправдиві відомості в декларації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів