У першого проректора Львівського держуніверситету виявили неправдиві відомості в декларації

23:11 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

НАЗК перевіряє декларації посадовців, які працюють в органах місцевого самоврядування, досудового розслідування та прокуратури, судової влади, митної та податкової служб, законодавчої влади, керують державними підприємствами.

Про це інформує НАЗК, пише DailyLviv.com.

Насамперед йдеться про посадовців з м. Києва (104 декларації), Одеської області (24 декларації), Львівської області (17 декларацій), Київської області (15 декларацій), Харківської області (13 декларацій), Черкаської області (13 декларацій), Дніпропетровської області (11 декларацій) та інші.

НАЗК завершило проведення повних перевірок перших 15 декларацій, в яких виявлено ознаки неправдивих відомостей на понад 9 млн грн.

Читайте також: Акцій — на мільярди, доходів — мільйони. Дружина Садового перевершила дружин очільників усіх областей та облцентрів

Йдеться про декларації:

начальника відділу Територіального управління Служби судової охорони у Миколаївській області, де виявлено неправдиві відомості на 3,3 млн грн у декларації за 2021 рік (встановлено ознаки правопорушення за ст. 366-2 ККУ);

працівника Одеської обласної державної адміністрації, де виявлено неправдиві відомості на 2,4 млн грн у декларації за 2021 рік (встановлено ознаки правопорушення за ст. 366-2 ККУ) та на 1,1 млн грн у декларації за 2022 рік (встановлено ознаки правопорушення за ч. 4 ст. 172-6 КУпАП України);

першого проректора Львівського державного університету МВС, де виявлено неправдиві відомості на 695 тис. грн у декларації за 2021 рік (встановлено ознаки правопорушення за ч. 4 ст. 172-6 КУпАП України).

Читайте також: Порошенко отримав від уряду Угорщини понад 36 млн. Декларація

За інформацією яка розміщена на сайті вишу, першим проректором є Тарас Созанський, кандидат юридичних наук, професор, полковник поліції. У короткій довідці про себе він написав: ʼУ 1998 р. закінчив Львівський інститут внутрішніх справ при НАВС України. У 2009 році захистив дисертацію на тему «Кваліфікація сукупності злочинів». Автор понад 70 наукових та навчально-методичних праць". 

Як зазначають у НАЗК, відповідні матеріали перевірки декларацій, скеровано до Національної поліції України для розгляду питання про початок кримінального провадження за ст. 366-2 Кримінального кодексу України та складення адмінпротоколу за ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Нагадаємо, НАЗК змінило підхід до перевірки декларацій державних службовців, у тому числі залучивши штучний інтелект до роботи.

Читайте також: Нові авто та нерухомість. Що цікавого задекларували нардепи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів