Наркотики з ЄС в Україну - поштою: через Галицьку митницю

10:05 8 лютого 2022 р.

Фото до новини

У Львові перекрито масштабний канал контрабанди наркотиків з країн Євросоюзу зі щомісячним обігом близько 1 млн грн.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та припинено масштабний канал контрабанди наркотичних засобів та прекурсорів з країн Євросоюзу до України, з метою подальшого збуту (ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України). Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

Розслідуванням встановлено, що група осіб, до якої входили жителі різних областей України, організували ввезення наркотичних засобів з країн ЄС до України через митні пости Галицької митниці Держмитслужби, використовуючи сховища та інші засоби та способи, що утруднюють їх виявлення, з метою подальшого збуту. Для цього вони використовували міжнародний сервіс одного з поштових операторів в Україні, а в документах на відправлення вказували недостовірні дані щодо його вмісту.

Так, наприкінці січня 2022 року на митному пункті пропуску Львів-Поштовий, виявлено та оглянуто посилку, яка слідувала з Республіки Польща в Київську область, та в якій було понад півтисячі таблеток з вмістом трамадолу.

В ході проведення обшуку в квартирі одного з фігурантів виявлено та вилучено більше 10 тис. таблеток, серед яких медичні препарати: Subutex, Fentanilo, MST Continus із вмістом психотропних речовин та наркотичний засіб - екстазі, загальною вагою близько 200 г. Вартість вилучених наркотичних засобів та прекурсорів на чорному ринку складає близько 1 мільйона гривень. 

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводяться заходи щодо встановлення усіх причетних до злочинів осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ України у Львівській області за оперативного супроводу Головного відділу захисту національної державності Управління СБУ України у Львівській області.

УСБУ у Львівській області повідомило, що зловмисники налагодили транзитний канал переміщення заборонених речовин на територію нашої держави під виглядом поштових відправлень з побутовою технікою. «Товар» для збуту отримували від своїх іноземних спільників. Для цього використовували сервіси міжнародного поштового зв’язку. Щоб приховати протиправну діяльність, до митної декларації вносили недостовірні дані.

Під час огляду чергової «посилки» в пункті пропуску «Львів-Поштовий», правоохоронці виявили партію заборонених речовин. Наркоділки приховали «продукцію» всередині побутових приладів.

Крім того, в ході обшуків за місцем проживання одного з організаторів злочинної групи, вилучено:

- більше 10 тис. таблеток, які містять психотропні речовини,

- 200 г екстазі, підготовлених до продажу.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за:

- ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів),

- ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Наркотрафік до Львівського СІЗО втратив неодноразово засудженого координатора

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів