Галицькі митники у Львові виявили розчинник з психотропними речовинами

14:49 2 квітня 2020 р.

Фото до новини

86 літрів сумівного розчинника вилучено та передано правоохоронним органам.

В один із підрозділів митного оформлення Галицької митниці Держмитслужби було подано митну декларацію на товар «розчинники в асортименті». Отримувачем значилось  одне з приватних підприємств Львова, а відправником -   підприємство з Республіки Польщі.

Під час митного контролю через застосування системи управління ризиками посадова особа митниці провела відбір взірців та скерувала їх на дослідження у спеціалізовану лабораторію. За результатами цього дослідження у складі проб було виявлено гамма-бутиролактон, який є в переліку таблиці «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускається виключення деяких заходів контролю» (Постанова Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770)

До митного контролю та митного оформлення товару за цією митною декларацією не подавали дозволу на право ввезення наркотичних засобiв, психотропних речовин і прекурсорiв, який би мала видати Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Отже, в діях службових осіб приватного підприємства м. Львова є кваліфікаційні ознаки, передбачені ст. 309 КК України. 86 літрів розчинника вилучено та передано  правоохоронним органам.

Про це "Щоденний Львів" повідомила пресслужба Галицької митниці Держмитслужби.

З початку запровадження на всій території України карантину в підрозділах митного оформлення працівники Галицької митниці оформили понад 23,5 тис. декларацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів