На суд у Тернополі поліціянти зі Львова їздять у вільний від роботи час і своїм коштом?

13:01 21 грудня 2021 р.

Фото до новини

Патрульна поліція Львівської області повідомила у соціальних мережах, що сьогодні буде підтримувати у Тернополі поліцянтів, яких засудили за смерть затриманого їхніми колишніми колегами по службі 22-річного львів'янина.

"Сьогодні в Тернопільському апеляційному суді ми знову підтримуємо наших хлопців — львівських ТОРівців.  Щиро віримо у справедливе та об’єктивне рішення колегії суду.  Разом і до кінця". Про це патрульна поліція Львівської області повідомила у телеграм-каналі, пише Dailylviv.com.

Нагадаємо, що Апеляційний суд у Тернополі розпочав 18 листопада розгляд справи шістьох львівських патрульних.

Історія така: 9 лютого 2018 року в одному із гральних закладів Львова 22-річний львів'янин помер від механічної асфіксії. Хлопець проковтнув пакет з наркотичною речовиною та задихнувся. У цьому звинуватили патрульних, які робили все від них залежне, аби врятувати хлопця. Це - версія поліціянтів.

На початку серпня цього року у Галицькому районному суді міста Львова оголосили вирок інспекторам роти ТОР патрульної поліції Львівщини. Суд вважає, що патрульні перевищили службові повноваження і це спричинило тяжкі наслідки. Шістьом поліцейським присудили по вісім років позбавлення волі, позбавлення спеціальних звань та заборонили займати посади в державних органах впродовж трьох років. Окрім того, в ухвалі суду йдеться про чималі матеріальні компенсації.

Після вироку суду керівництво Патрульної поліції розпочало широку кампанію захисту поліціянтів. 

Одне запитання від платників податків, на які утримують поліцію: колективні поїздки поліціянтів у Тернопіль відбуваються у вільний від роботи час і коштом самих поліціянтів? Можливо, цього уточнення захоче сьогодні і суд. 

Патрульна поліція захищає шістьох поліціянтів Львова, засуджених Галицьким райсудом на 8 років ув'язнення

На Львівщині засудили капрала поліції

Начальник у патрульній поліції Львівщини збирав данину з підлеглих: затримали на хабарі

Заступника начальника відділу кримінальної поліції у Львові залишили від вартою, щоб не тиснув на свідка

Поліціянт на Львівщині взяв з обвинуваченого 3000 доларів і набрехав, що полегшить покарання

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів