На Львівщині виявили факти зловживань на шахтах

17:10 16 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: gp.gov.ua

Слідчі провели у Львівській області обшуки на шістьох шахтах.

Про це повідомили в понеділок, 16 грудня, в Генпрокуратурі, де також розповіли, що обшуки на Львівщині були здійснені в рамках спецоперації, в ході якої з’ясовують причетність до зловживань керівників шахтних підприємств. За версією слідства, декілька керівників шахт одного з держпідприємств не за призначенням використовували працю підлеглих.

Зокрема, керівник шахти у той час, коли працівники повинні були виконувати роботи на шахті, залучав їх до будівництва будинку на земельній ділянці, яка належить його дружині. За даними слідчих, деякі працівники займались у робочий час підприємництвом, деякі – систематично виїжджали за кордон та виконували роботи, не пов’язані із діяльністю підприємства, а деякі – виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж на обладнанні, підключеному до електромережі шахти.

Окрім того, задокументовано випадки тривалої відсутності 40 працівників на робочому місці, які отримували при цьому заробітну плату та, згідно табелів обліку робочого часу, нібито працювали під землею. Насправді під час формування зміни під землю не спускалось близько 10% робітників.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) здійснюють слідчі Нацполіції за оперативного супроводу СБУ.

Як інформував «ЩЛ», на рахунки державного підприємства «Львіввугілля» почали надходити кошти, які скеровують на погашення заробітної плати шахтарям.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів