На Львівщині почали отримувати кошти для розрахунку з гірниками, – ЛОДА

17:05 14 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На рахунки державного підприємства «Львіввугілля» почали надходити кошти, які скеровують на погашення заробітної плати шахтарям Львівщини за серпень та вересень 2019 року.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що кошти в терміновому порядку спрямували з державного бюджету на забезпечення виплати заборгованої зарплати гірникам в сумі 225 мільйонів 523 гривень. Завдяки цим коштам планують погасити ще 43% зарплати за жовтень 2019 року.

10 листопада, за ініціативи Львівської ОДА у Кабінеті міністрів України відбулась робоча нарада з Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком стосовно вугільної промисловості Львівщини, в межах якої голова облдержадміністрації Маркіян Мальський поінформував очільника уряду про оновлені дані щодо сум затримки зарплатні шахтарям.

На нараді обговорили також питання:надання пільгового періоду вугледобувним підприємствам від сплати прибуткового податку для можливості вчасної виплати з/п, сплати комунальних послуг, введення нових лав, оновлення зношеного та застарілого обладнання, виходу на самозабезпечення в майбутньому, й зміни до законодавства в частині списання заборгованості по основному платежу з ЄСВ та штрафних санкціях та повний розрахунок ДП «Держвуглепостач» перед ДП «Львіввугілля» за відвантажену раніше вугільну продукцію в розмірі 113,1 млн. гривень.

Як інформував «Щоденний Львів», Міністерство енергетики та захисту довкілля при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» збільшити обсяг бюджетних асигнувань на 4066 мільйони гривень. Однак тоді погодили лише один мільярд гривень на виплату заборгованості перед шахтарями.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів