На Львівщині троє посадових осіб злили з каналізації 350 тис грн

13:08 29 червня 2022 р.

Фото до новини

Голова однієї з сільських рад, представницки технагляду і фірми-підрядника спричинили розтрату бюджетних коштів на будівництві каналізаційний мереж.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Підозрюваних у розтраті державного майна і службовій недбалості під час будівництва каналізаційних мереж в Яворівському районі викрили співробітники відділу захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Національної поліції у Львівській області спільно зі слідчими Яворівського районного відділу поліції за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури. 

49-річний мешканець Яворівського району, голова однієї з сільських рад, уклав з фірмою-підрядником угоду на будівництво каналізаційний мереж. Чиновник, зловживаючи службовим становищем, підписав документи із завідомо неправдивими відомостями, що призвело до завдання збитків державному бюджету.

Слідчі повідомили сільському голові про підозру у  скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.366  (Службове підроблення, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також правоохоронці встановили, що 53-річна жителька Львівського району, будучи службовою особою, яка здійснювала технічний нагляд за виконанням робіт, підписала недостовірні акти прийняття робіт, внаслідок чого підрядник отримав бюджетні гроші за фактично невиконані роботи у сумі понад 88 тисяч гривень.

Їй повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті,  - обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів