На Львівщині суд взяв під варту лікарів, які вимагали хабар у військовослужбовця

22:51 1 лютого 2023 р.

Фото до новини

Двоє працівників одного з медичних закладів Львівщини одержали неправомірну вигоду від військовослужбовця за визнання його обмежено придатним для служби.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Як встановили співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Служби безпеки України, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сферах Західного регіону, працівники одного з медичних закладів Львівщини одержали неправомірну вигоду від військовослужбовця за визнання його обмежено придатним для служби.

Свої «послуги» двоє медиків, керівниця одного з відділів та співробітник медзакладу, оцінили у суму 4000 доларів США. За ці кошти вони взялись виготовити для «клієнта» медичні документи щодо обмеження його придатності до служби за станом здоров’я, які б давали підстави для проходження подальшої військової служби у частинах, які не беруть безпосередньої участі у бойових діях.

18 січня правоохоронці затримали зловмисницю в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання нею частини неправомірної вигоди у сумі 3700 доларів США. Суд обрав затриманій запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Сьогодні, 1 лютого, суд також обрав запобіжний захід другому лікарю у вигляді тримання під вартою.

Слідчі повідомили обом про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Лікували вигаданих пацієнтів: медики привласнили майже 75 млн грн

Обшук у Ратуші: шукали докази виготовлення документів для виїзду за кордон призовників (доповнено)

Лікарку-хабарницю зі Львівського військового госпіталю арештували на ніч. Перевіряють схему

На Львівщині затримали завідувача відділення лікарні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів