На Львівщині ДБР проводить обшуки у родичів Віктора Медведчука та Тараса Козака

09:27 28 квітня 2022 р.

Фото до новини

Працівники Територіального управління ДБР Львова проводять обшуки у родичів народного депутата України Віктора Медведчука та нардепа Тараса Козака.

Про це інформує ДБР, пише Dailylviv.com.

У Львові та області слідчі дії відбуваються у квартирах, будинках та виробничих підприємствах, що належать родині Тараса Козака, а також брату Віктора Медведчука – Сергію.

Обшуки проводяться у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

Метою слідства є встановлення незаконно набутого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака та їхніх родичів, його подальший арешт, а також документування причетності суб’єктів до фінансування збройної агресії росії щодо України.

Слідчі дії тривають. Лише під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Майно Тараса Козака, друга Віктора Медведчука, у Львові і Києві: журналісти зробили розслідування (відео)

Президент запровадив санкції проти Тараса Козака і телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne

Ексльвів'янин Тарас Козак заробляє навіть під санкціями РНБО і пікетами націоналістів

Путін дав 5 мільярдів доларів на п'яту колону в Україні: кому

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів