На Львівщині активізувалися мародери лісу

17:56 20 квітня 2022 р.

Фото до новини

У 9 кримінальних провадженнях з усіх 53-х досудові розслідування вже завершені, а обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Від початку року на Львівщині слідчі відкрили 53 кримінальних проваджень за фактами незаконних вирубувань лісу, а також вчинення інших злочинів, пов’язаних з незаконним перевезенням, зберіганням і збутом лісу, з них 21 - від початку російської агресії. Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області, пише Dailylviv.com.

У 9 кримінальних провадженнях досудові розслідування вже завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. 

Слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини відкривали кримінальні провадження за ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до семи років позбавлення волі. 

До прикладу, в лісовому масиві неподалік села Боберка Самбірського району було виявлено самовільну рубку дерев. На місці події працювала слідчо-оперативна група Самбірського районного управління поліції – правоохоронці встановили, що місцевий мешканець зрубав смереки і ялиці. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до п’яти років позбавлення волі. 

Більшість таких злочинів були скоєні на територіях Самбірського, Стрийського, Яворівського, Золочівського та Дрогобицького районів Львівської області. Здебільшого зловмисники зрізають дерева хвойних порід – ялиці, сосни та смереки.

Екологи звинувачують Стрийський лісгосп у «сірих схемах» вирубування дерев

На Львівщині з'явиться лісова поліція і автоматичне анулювання лісорубних квитків

16 лісгоспів Львівщини приховують інформацію про пів мільйона гектарів лісів

Село на Львівщині повстало проти всіх лісорубів

На Львівщині затримали високопосадових розкрадачів лісу: головного лісівника і кількох підлеглих

Лісоруб відкуповувався 500 доларами за вирубування деревини у Національному природному парку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів