Львівських патрульних поліціянтів судитимуть знову за перевищення повноважень

17:00 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Верховний суд скасував рішення апеляції, яким справу проти працівників поліції закрили через відсутність достатніх доказів вини. Раніше суд першої інстанції призначив патрульним по 8 років в‘язниці.

Про це повідомив Судовий репортер, пише Dailylviv.com.

Верховний суд призначив новий розгляд в апеляційній інстанції справи 6 патрульних поліціянтів, звинувачених у перевищенні повноважень, що призвело до смерті 22-річного юнака.

Верховний суд скасував рішення апеляції, яким справу проти працівників поліції закрили через відсутність достатніх доказів вини. Раніше суд першої інстанції призначив патрульним по 8 років в‘язниці. 

Інцидент трапився у лютому 2018-го у Львові в приміщенні «Національної лотереї» в нічний час. При обшуку юнак поклав собі у рот пакетик і вдавився ним. Поліціянти замість допомогти начебто застосували силу, що, за версією обвинувачення, призвело до смерті.

Нагадаємо, що сьогодні вранці ще до розгляду цієї справи перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький опублікував у ФБ допис такого змісту: "Сьогодні чергове засідання суду касаційної інстанції у справі наших львівських ТОРівців. Сьогодні ми знову разом з ними всією поліцейською родиною. Віримо у справедливе рішення!  Адже правда завжди перемагає. Нагадаю, що 9 лютого 2018 року, в одному із гральних закладів, 22-річний львів'янин помер від механічної асфіксії. Проковтнув пакет з наркотичною речовиною та задихнувся. У цьому звинуватили патрульних, які робили все від них залежне, аби врятувати хлопця…"

Патрульні Львівщини проводять толерантну акцію протесту з п'ятьма вимогами

Суд над поліціянтами зі Львова відновиться у Тернополі 18 лютого

Оперуповноважений і слідчий взяли з підозрюваного $25 тис і не передали суддям

Суддя-волонтер: чи знайдуться судді, які працюватимуть квартал без зарплати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів