Оперуповноважений і слідчий взяли з підозрюваного $25 тис і не передали суддям

15:55 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Правоохоронці підбурили особу, яка перебувала під слідством, до надання неправомірної вигоди суддям.

Прокурор САП закінчив досудове розслідування і скерував до суду обвинувальний акт стосовно старшого оперуповноваженого УСБ України в Івано-Франківській області та одного з посадовців слідчого відділу СУ ГУНП цієї ж області, яких у квітні 2022 року викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пише Dailylviv.com.

У рамках досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, встановлено, що старший оперуповноважений УСБ України в Івано-Франківській області та один із посадовців слідчого відділу СУ ГУНП цієї ж області підбурили особу до надання неправомірної вигоди суддям у сумі 10 тис. доларів США за зміну запобіжних заходів у кримінальному провадженні. Ще за 15 тис. доларів США вказані правоохоронці «оцінили» можливість змінити підслідність у провадженні. Проте з’ясувалось, що кошти посадовці СБУ та Нацполіції не планували передавати суддям, а хотіли залишити собі.

Крім того з’ясувалося, що для реалізації злочинного плану, підозрюваний мав підкинути своєму спільнику в заздалегідь визначене цими правоохоронцями місце психотропну речовину, що потягло б за собою подальше незаконне притягнення іншої особи до кримінальної відповідальності. 

Цих правоохоронців викрито за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за сприяння керівництва Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ на одержанні чергової частини обумовлених коштів, а саме 10 тис. доларів США. 

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України скеровано до ВАКС для розгляду по суті.

Суддя-волонтер: чи знайдуться судді, які працюватимуть квартал без зарплати

Суддя на Львівщині брав хабарі в туалеті

У Львові затримали адвоката з хабарем для судді

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів