Кримінальне провадження щодо хакерської атаки на систему е-квитка у Львові

18:24 31 березня 2024 р.

Фото до новини

Наразі валідація банківськими картками та ЛеоКарт у громадському транспорті відбувається успішно.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

У ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. За заявою директора ЛКП «Львівавтодор» Миколи Власюка про несанкціонований доступ до системи, порушено кримінальне провадження та внесено його до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зараз система працює у штатному режимі, та усі служби працюють над відновленням її повноцінної роботи.

«Станом на зараз до аналізу ситуації залучено фахівців кіберполіції та представників Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Також працює оперативний штаб міста та команда представників з безпеки наших підрядників», - розповів Микола Власюк.

Наразі валідація банківськими картками та ЛеоКарт у громадському транспорті відбувається успішно. Проте списання коштів за оплату проїзду, починаючи з 28 березня, відбуватиметься із затримкою. Водночас, зараз неможливо переглянути баланс ка картці, а також не доступна опція поповнення картки.

Читайте також: У пасажирів, які розрахувались за проїзд у Львові банківською карткою, списали вдвічі більше коштів. Хто винен

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів