Збій у роботі автоматизованої системи е-квитка у Львові пояснили хакерською атакою

15:20 30 березня 2024 р.

Фото до новини

Внаслідок цього тимчасово недоступні послуги друку персоналізованих ЛеоКарт, купівлі, поповнення транспортних карток та перевірки балансу.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. У ніч на 29 березня зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. Заяву про злочин вже направлено до кіберполіції. Про це повідомив керівник ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

«Напередодні наші фахівці зафіксували підозрілу активність у системі. Бази даних програмного забезпечення АСОП стали ціллю хакерської атаки. Внаслідок цього тимчасово недоступні послуги друку персоналізованих ЛеоКарт, купівлі, поповнення транспортних карток та перевірки балансу,» – розповідає Микола Власюк.

Наразі валідація банківськими картками та ЛеоКарт відбувається у штатному режимі. Проте списання коштів за оплату проїзду, починаючи з 28 березня, відбувається зі затримкою. 

Спеціалісти з безпеки та інженери працюють над вирішення проблеми: оцінюють наслідки та спільно відновлюють повноцінну роботу системи.

Для встановлення обставин всю необхідну інформацію передали у підрозділ із протидії кіберзлочинам правоохоронних органів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів