Не всім сподобалася ініціатива патрульної поліції щодо порушників комендантської години і ПДР

14:48 24 березня 2022 р.

Фото до новини

Їх треба залучати до громадських робіт, а не скеровувати примусово в Збройні Сили України, вважають користувачі соціальних мереж.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький іронічно повідомив у ФБ про акцію, яку започаткували патрульні, пише Dailylviv.com.

"Шановні громадяни призовного віку, - звернувся Білошицький. - Патрульна поліція оголошує безпрецедентну акцію. На час війни, всіх нечемних на блок-постах, порушників комендантської години і грубих порушників ПДР очікує спеціальний приз.  Окрім адміністративної відповідальності, ми сприяємо отриманню ще такого спеціального подарунку, як направлення на військово-лікарську комісію з подальшим оформленням у підрозділи ЗСУ. Агресію і непокору у військовий час потрібно спрямовувати на супротив ворогу! Перші переможці вже отримали свої призи".

Багато читачів схвально оцінили таку ініціативу патрульної поліції задля поповнення лав Збройних Сил України.

Водночас також чимало назвали її сумнівною з кількох причин. По-перше, ця "безпрецедентна акція" повинна мати чітко задеклароване правове, законне підгрунтя, бо лише одного бажання поліціянтів під час дії воєнного стану для цього замало. По-друге, ЗСУ - це не виправна колонія, а служба у ЗСУ - не покарання. У Конституції України записано: "Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України". Багато хто з добровольців очікують призову. 

"Захищати Батьківщину - це не покарання, це поклик. Багато чоловіків у чергах стоять. Така демотивація не піднімає бойовий дух, тим більше публічно це не озвучується", - зауважують користувачі соціальних мереж. І саркастино порадили Білошицькому забирати таких порушників собі в поліцію.

З-поміж реальніших пропозицій є така: "Ці порушники мають мити громадські вбиральні на вокзалах та розбирати зруйновані будинки. Так вони будуть користь приносити державі! 15 діб виправних робіт - найкращий стимул до приборкування їх ентузіазму в комендантську годину".

Киянин з двома карабінами погрожував мешканцям та персоналу готелю на Львівщині

Держприкордонслужба повідомила ім'я російського журналіста, який допоміг потопити корабель окупантів (відео)

Добровольчі формуваннях тергромад: на Львівщині повідомили, скільки осіб записалося

Військовозобов'язаний медик у Львові дав хабар працівникам СБУ, щоб втекти у Польщу

Командира тероборони Львівщини підвищили у військовому званні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів