Контрабанда бурштину: львівських митників проїхав, а польські - затримали

20:45 27 серпня 2023 р.

Фото до новини

Контрабанду понад 23 кг бурштину зупинили на українсько-польському кордоні в Долгобичуві співробітники польської митно-податкової служби.

Про цей випадок повідомила Люблінська крайова податкова адміністрація, пише Dailylviv.com.

У легковому автомобілі під керуванням громадянина України співробітники митно-податкової служби виявили незаконно ввезений до Польщі бурштин. Красиві грудочки викопної смоли чоловік заховав у нішах під сидіннями автомобіля. Загалом офіцери вилучили звідти 23,4 кг бурштину. Його ринкова вартість може досягати 47 тисяч злотих.

Співробітники митно-податкової служби контрабанду вилучили та відкрили проти мандрівника кримінальне провадження. Чоловік заплатив 1,8 тисячі злотих штрафу.

Цього року на прикордонних переходах у Люблінському воєводстві співробітники митно-податкової служби попередили контрабанду понад 90 кг бурштину.

З українського боку на кордоні з Польщею працює пункт пропуску Угринів, що у Сокальському районі Львівської області.

«Угринів - Долгобичув» - це найновіший пункт пропуску у Львівській митниці та, мабуть, найкраще обладнаний як для туристів, так і працівників. Він розташований на території Польщі. Найближче село з українського боку - Угринів Сокальського району, що на українсько-польському кордоні. Митники та прикордонники обох країн працюють тут майже по сусідству, що істотно збільшує потужність митного поста.

Козицькі видобуватимуть бурштин у Рівненській області і робитимуть прикраси

Бурштиновий вівтар у Ґданську перевершив Бурштинову кімнату, автор якої творив і в Жовкві

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів