ПП Угринів-Долгобичув пропускає по 100-115 авто за добу і - жодного пішохода

12:34 24 липня 2021 р.

Фото до новини

Для того, аби пропустити одне авто з Польщі в Україну, іде не більше 7 хвилин. Оформлення документів польською стороною для в’їзду в Польщу може бути тривалішим.

Про це інформує Львівська митниця, пише DailyLviv.

«Угринів - Долгобичув» - найновіший пункт пропуску у Львівській митниці. Він розташований на території Польщі. Найближче село з українського боку - Угринів Сокальського району, що на українсько-польському кордоні.  Митники та прикордонники обох країн працюють тут майже по сусідству, що збільшує потужність митного поста.

Відкрили «Угринів» у 2014 році, виключно для  тих, хто подорожує легковиком чи автобусом вагою до 3,5 тони, аби люди  не стояли в довгих чергах, поруч  з важковаговими авто, а великі митні пости стали більш розвантаженими.

 «У нас справді відсутні черги. Для того, аби пропустити одне авто з Польщі в Україну, іде не більше 7 хвилин. І це при тому, що сьогодні, через карантин, відкритою залишається лише одна смуга руху при наявних шести. Оформлення документів польською стороною для в’їзду в Польщу може бути тривалішим, але це не змінює загальної картини. Крім того, тут зроблено все, щоб громадяни-подорожні почувалися комфортно. Слід сказати, що робочі місця наших працівників обладнані сучасною технікою, є кондиціонери та все необхідне, що може впливати на якість послуг. Наші митники – фахові, завжди привітні та доброзичливі»- зазначив начальник відділу митного оформлення №3  Вадим Ларін.  

Загальна  потужність «Угринова» – пропуск до 42 авто на годину, в обидва боки.

«Сьогодні, у зв’язку з карантином, ми пропускаємо по 100-115 авто за добу. Також, через пандемію, митний пост не працював з березня 2020 року і тільки цьогоріч, у червні, ми відновили роботу. Донині, внаслідок протиепідемічних обмежень, не відновлено роботу пішого пункту пропуску, який  дуже полюбляли місцеві мешканці.

На жаль, біля митного поста ще не збудували автобусної станції, необхідної для піших туристів. Та ми сподіваємось, що невдовзі все стане на свої місця», - розповідає головний державний інспектор Валентина Дейнека.

Митний пост «Угринів» ідеально підходить тим, хто готується їхати  у Грубешув,  Замосць,  Люблін,  Варшаву чи Гданьск. Також він, як знахідка для іноземців, які подорожують в Україну з Німеччини або Прибалтики, та остерігаються потрапити у багатогодинну чергу.

Розташований «Угринів» приблизно в 100 км від Львова і лише 12-ти км від кордону з Волинською областю. Щоб туди дістатися зі Львова, потрібно взяти курс на Жовкву, Великі Мости і Червоноград, краще  автошляхом Р15, що веде на  Волинь, а приблизно 90-му кілометрі повернути ліворуч на автодорогу Т1408 треба (орієнтування на вказівник) і вже рухатись до кордону. Звісно, півтори години в дорозі – це великий, але єдиний мінус: до Угринова прокладено хороший автошлях, а навколо – мальовничі краєвиди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів