Польські прикордонники затримали контрабандиста, якого пропустили українські

20:47 7 серпня 2020 р.

Фото до новини

У пункті пропуску в Корчовій польські прикордонники викрили велику контрабанду бурштину, яку з України до Польща намагався ввезти громадянин України.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Український водій вантажівки намагався ввезти до Польщі понад 100 кг контрабанди бурштину через прикордонний пункт пропуску «Краківець-Корчова». Приблизна вартість «сонячного» каменю, прихованого під вантажем дерев’яних дошок, складає 385 тисяч злотих (понад 87 тисяч євро).

Як повідомили у Бескидському відділі Прикордонної служби Польщі, громадянина України, котрий офіційно перевозив вантаж деревоволокнистих плит, затримали з контрабандою бурштину у четвер.

Зазнчається, що під час контролю вантажної секції у причепі вантажівки польські функціонери виявили фольгу, що виступала із конструктивних елементів підлоги. Під складеними сегментами виявили 100 кг бурштину, упакованого у декілька десятків поліетиленових пакетів.

Водій транспортного засобу зізнався у контрабанді, а польським працівникам пояснив, що бурштин мав потрапити на ринок Польщі. Чоловіка покарають стягненням штрафу у розмірі 35 тисяч злотих.

За словами Бескидського відділу Прикордонної служби, ця контрабанда бурштину є другим подібним випадком, виявленим працівниками Бескидського відділу Прикордонної служби Польщі у 2020 році. Подібна спроба була у січні у пункті пропуску в Медиці. Тоді польські прикордонники вилучили контрабанду приблизно 32 кг «сонячного» каменю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів