Інститут НААН захотів на Львівщині заробити на ділянці для науково-дослідних цілей

16:12 16 червня 2023 р.

Фото до новини

Для цього 2 га землі НААН неправомірно зареєстрували як сільськогосподарські, але прокурори скасували реєстрацію через суд.

Господарський суд Львівської області задоволив позов Львівської обласної прокуратури в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Мова йде про спірну земельну ділянку площею 2 га, яка розташована на території Дрогобицької територіальної громади.

Згідно з розробленим проектом технічної документації в земельному кадастрі здійснено державну реєстрацію цієї земельної ділянки у категорії землі сільськогосподарського призначення.

Однак вона сформована в межах земельної ділянки державної власності, яка перебуває в постійному користуванні Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України з цільовим призначенням – для науково-дослідних цілей.

За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про наявність підстав для скасування державної реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі.

Роздав 27 га землі: ДБР повідомило про підозру керівнику Держгеокадастру Львівщини

Битва за землі у Львові: мерія хоче від держгеокадастру 470 га, а той не дає

Щоб продовжити вулицю Вернадського, ЛМР має купити землю в зятя Дубневича

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів