Імітація і погрози страти, утоплення, зґвалтування: російські окупанти й далі знущаються з військових і цивільних українців

09:18 11 вересня 2023 р.

Фото до новини

Таке нелюдське поводження, що суперечить усім нормам міжнародного права, подібне на державну політику Росії як країни-агресора.

Про свідчення цього заявила спеціальна доповідачка ООН з питання про тортури й інші жорстокі, нелюдські або такі, що принижують гідність, види поводження і покарання Еліс Джилл Едвардс, яку 10 вересня процитував сайт ООН, пише Dailylviv.com.

"Кількість повідомлень, які викликають довіру, щодо катувань й інших нелюдських дій, котрі здійснює російська влада стосовно цивільних осіб і військовополонених, схоже, не зменшується... Ці жорстокі акти не є випадковими або ненавмисними, а їх радше організовано як частину державної політики, яку спрямовано на залякування, навіювання страху, покарання або діставання інформації та зізнань", – заявила Еліс Едвардс.

За її словами, їй надали "свідчення про вплив електричним струмом на вуха й геніталії, побиття, імітацію страти під дулом пістолета, симуляцію утоплення, погрози зґвалтування або смерті, висміювання та приниження".

Спецдоповідачка ООН наголосила, що умови перебування в росіян, про які розповідають військові й цивільні українці, котрі повернулися з полону, "можуть вважати тортурами або іншими жорстокими, нелюдськими або такими, що принижують гідність, видами поводження та покарання, які заборонено завжди й за будь-яких обставин відповідно до міжнародних норм у галузі прав людини та гуманітарного права".

Едвардс заявила, що винних у застосуванні катувань, "зокрема на найвищому рівні, має бути притягнуто до відповідальності".

В Організації Об'єднаних Націй пояснили, що спеціальних доповідачів та експертів ООН призначає Рада ООН з прав людини, вони не є працівниками ООН і не отримують зарплати від організації.

Російська катівня на Запорізькій АЕС

Залишили інструменти для тортур: на Харківщині знайдено 10 російських катівень, - Президент

Це має бачити весь світ: Президент показав фото масового поховання жертв рф в Ізюмі

У Бучі виявили катівню, яку влаштували солдати путіна у підвалі дитячого санаторію

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів