Екскерівник управління охорони історичного середовища ЛМР заплатив заставу і вийшов зі СІЗО

21:16 18 серпня 2023 р.

Фото до новини

Експосадовець Львівської міськради, який тимчасово виконував обов'язки керівника управління охорони історичного середовища, вийшов з СІЗО.

Він сплатив понад 155 тисяч гривень застави. Цю інформацію Суспільному підтвердила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко, пише Dailylviv.com.

Посадовця, який тимчасово виконував обов'язки керівника управління охорони історичного середовища, затримали 15 серпня. За даними слідства, чоловік вимагав хабар від приватного підприємця, який переплановував помешкання для відкриття магазину. Гроші брав через спільницю. За погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру одержав 1 500 доларів.

У прокуратурі та міськраді ім'я підозрюваного не називають.

Проте у ЗМІ фігурує прізвище Георгія Корнєєва, бо саме він був тимчасовим виконувачем обов’язків керівника та постійного заступника управління охорони історичного середовища.

Чоловікові інкримінували вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а його спільниці — пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — арешт із правом внесення застави.

Сьогодні, 18 серпня, Корнєєва випустили з СІЗО, після того, як була сплачена необхідна сума — 155 тисяч 340 гривень.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, посадовця вже звільнили з посади. Москаленко додав, що управління охорони історичного середовища буде повністю перевантажено, а також буде оголошено відкритий конкурс на керівника управління.

Банк російського олігарха Фрідмана зробив на Миколая творчий подарунок меру Львова Садовому

Хабар за відкриття стоматкабінету: у Львові засудили експосадовця Держпродспоживслужби

Лілія Онищенко йде з посади керівника управління охорони історичного середовища Львова

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів