Лілія Онищенко йде з посади керівника управління охорони історичного середовища Львова

11:43 4 січня 2023 р.

Фото до новини

Лілія Онищенко переходить працювати на посаду радниці міського голови з питань охорони історичного середовища.

Вона координуватиме залучення міжнародної допомоги для збереження і відновлення культурної спадщини Львова та розвиватиме співпрацю з міжнародними фондами.

Про це поінформував на своїй Facebook-сторінці перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, пише Dailylviv.com.

«Лілія Онищенко має новий виклик і нову посаду - радника міського голови з питань охорони історичного середовища. Вона матиме змогу сфокусуватися на кількох важливих напрямках у звичній для себе сфері. Зокрема, координація залучення міжнародної допомоги для збереження і відновлення культурної спадщині у Львові, співпраця з фондами. І ще кілька проектів, про які зовсім скоро розповімо детальніше», - йдеться  у дописі Андрія Москаленка.

Зокрема, пані Лілія і надалі куруватиме українсько-польські проєкти «Спільна спадщина», «Дім відбудови України», онлайн платформу допомоги українським історичним містам, що постраждали через війну. Та координуватиме співпрацю з фондами «Полоніка» і ALIPH.

«Недавно був у Варшаві, мав зустріч з мером, то колеги переказували Вам, пані Лілія, вітання та запевнення у дружбі і співпраці», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Також Лілія Онищенко залишається у складі містобудівної ради та консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища.

Пані Лілія працювала в міському управлінні охорони історичного середовища з 1992 року, а 2007 року очолила його. 

Обов’язки керівника управління охорони історичного середовища виконуватиме Маріанна Мороз, яка дотепер працювала керівником відділу у цьому управлінні.

Біографічна довідка

Маріанна Мороз

Освіта:

1998-2004 р.р. — Український державний лісотехнічний університет, спеціальність «Екологія та охорона навколишнього середовища»;

2017 р.– Школа управління, Український католицький університет;

2021-2022 р.р. — Національний університет «Львівська політехніка»,  спеціальність «Публічне управління та адміністрування», диплом з відзнакою.

Досвід роботи:

2008р. – спеціаліст 1 категорії сектору охорони об’єктів культурної спадщини відділу охорони та використання об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища Львівської міської ради;

2010р. – головний спеціаліст відділу обліку та моніторингу управління охорони історичного середовища Львівської міської ради;

2015р. – начальник відділу обліку та моніторингу об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища Львівської міської ради;

Січень 2023р. – в.о.начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Громадська діяльність: 

Учасник та співкоординатор спільного українсько-німецького проєкту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова"(2009-2017), співрозробник Інтегрованої концепції розвитку центральної частини міста Львова (2011).

Автор наукової роботи "Управління культурною спадщиною в історичному місті" (2022), учасник Програм та Проєктів в пам'ятко-охоронній сфері.

У Львові відкриють UNESCO Cultural Centre: приїде спеціаліст

На Львівську міськраду поскаржаться в ЮНЕСКО

Пам’ятки культурної спадщини у Львові отримують «Блакитний щит»

Львів отримав з Польщі два вагони захисних матеріалів для пам'яток архітектури і поділився з іншими

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів