Дозволяв підприємцям використовувати ув’язнених у виробництві продукції. Умови і тарифи

12:05 23 вересня 2024 р.

Фото до новини

Йдеться про Ігоря Тимочка.

Про це інформує ДБР, пише DailyLviv.com.

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується 6 областями України. Посадовець за винагороду дозволяв підприємцям «безплатно» використовувати ув’язнених у виробництві їх продукції.

Як раніше писав DailyLviv.com, йдеться про Ігоря Тимочка

Зокрема, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

«Абонплата» з липня по вересень склала понад 2 тис. євро.

Передачу коштів посадовець призначив в одному з кафе у середмісті Львова. Після отримання неправомірної вигоди його затримали правоохоронці та вилучили кошти.

Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання – до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вивчаються інші факти використання ув’язнених у подібних схемах.

За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 2 млн грн застави. Також фігуранта звільнено з роботи.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, одному з попередників Ігоря Тимочка, Михайлові Дзюдзю, у 2020 році також повідомили про підозру в отриманні хабаря. Тоді слідчі НАБУ в результаті спільної операції з СБУ та САП отримали докази того, що Михайло Дзюдзь вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників хабарі. Згодом його засудили до п’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів