Ексголовного тюремника Львівщини Михайла Дзюдзя судитимуть

13:57 5 березня 2021 р.

Фото до новини

САП повідомила про завершення розслідування та скерування до суду справи щодо екскерівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту, депутата Львівської облради Михайла Дзюдзя.

Посадовця затримали на хабарі рік тому. У повідомленні САП у п’ятницю, 5 березня, зазначається, що 4 березня 2021 року обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Про це інформує Захід.нет, пише Dailylviv.

Під час досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ встановили, що генерал-майор внутрішньої служби Михайло Дзюдзь вимагав та щомісячно отримував хабарі від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань.

Посадовця затримали на «гарячому» 11 березня 2020 року під час спільної операції САП, НАБУ та СБУ. 19 березня 2020 року Михайлові Дзюдзю було повідомлено про підозру.

Як повідомляв міністр юстиції України Денис Малюська, Михайло Дзюдзь взяв хабар 1 тис. доларів від одного з підлеглих у той день, коли був попереджений про звільнення з посади. Михайло Дзюдзь після затримання не був доправлений у СІЗО, оскільки заявив про погіршення здоров'я і був госпіталізований. 25 березня суд обрав головному тюремнику Львівщини запобіжний захід – заставу у 630 тис. грн. Під час судового засідання про готовність взяти Махайла Дзюдзя на поруки заявили нардеп від «Європейської солідарності» Андрій Лопушанський та тодішній голова Львівської обласної ради, представник цієї ж партії, Олександр Ганущин.

Зазначимо, 63-річний Михайло Дзюдзь є депутатом Львівської облради від «Європейської солідарності». Партія включила Дзюдзя у виборчий список вже після затримання його на хабарі.

Михайло Дзюдзь очолював пенітенціарну службу Львівщини 10 років. До цього працював начальником управління Державної служби охорони при ГУ МВСУ у Львівській області.

Райдержадміністраціям шукають повноваження і функції, - законопроєкт

Більшість українців і в лютому, і в березні бачать, що Україна йде не в тому керунку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів